125 års triumf i underkläder

Året var 1886 när handlaren Michael Braun och korsettmakaren Johann Gottfried Spiesshofer bestämde sig för att i liten skala sy och sälja vad som kom att bli världens första BH. De två tyska herrarna kunde knappast ana att deras lilla sydtyska företag skulle bli världens största med över 37.000 anställda i 120 länder.

Från början hette företaget Spiesshofer & Braun men man insåg snart värdet av ett lättillgängligt och bra namn var viktigt och med inspiration av Triumfbågen i Paris ändrade man namn till Triumph 1902.

Den första BHn var givetvis mycket primitiv, inte mycket mer än två hopsydda kupor men mycket har hänt sedan dess. Nu lanserar Triumph en härligt retro inspirerad kollektion som inte bara är väldigt inne just nu utan också har inspirerats av märkets historia. Du kan finna en härlig kavalkad av historiska bilder i dagens Daily Mail.