Tips och råd för en perfekt bh

Att hitta och välja en bh som sitter bra, ger rätt siluett och ser bra ut kan vara en mardröm. Men när det är gjort hur får du då din favorit bh att hålla så länge som möjligt?

Givetvis ska du börja med att se till att få en bh ordentligt mätt. Tänk på att den storlek du hade förra året inte nödvändigtvis är samma som du har idag, dina bröst ändras hela tiden – likaså din bh-storlek.

När du provar bh se till att den sitter bra när du knäpper den i yttre hyskan. Materialet i bh’n kommer utvidgas efter användning och då kan du justera den inåt till nästa rad efter användning.

Handtvätt är absolut det bästa, eftersom höga temperaturer kan skada bygeln och krympa materialet. Men om du bestämmer dig för att tvätta din bh i tvättmaskinen, är det viktigt att du använder dig av en tvättpåse. Den skyddar de andra kläderna och maskinen från byglar och hyskor.

Efter tvätt ska du torka din bh på rätt sätt. Häng bh’n över ett sträck med mittendelen som är mellan byglarna – då håller den sin form. Om du hänger bh’n i bältet finns det risk att den blir töjer sig i onödan.

– Du använder och byter trosor oftare än vad du byter bh så köp två par trosor som matchar en bh, säger Susann Haglund på Change. Genom att mixa och matcha dina favorit behåar med olika matchande trosor kommer du få flera olika set för mindre pengar.