Kalsongerna som förbättrar världen

Kan mode vara ett vapen mot fattigdom och dåliga arbetsförhållanden?

Brittiska Pants to Poverty har sedan starten 2005 förbättrat livsvillkoren för mer än 5000 bomullsodlare och lantarbetare i Indien. Man gör funktionella och snygga underkläder, fräck marknadsföring och med sitt goda syfte har man idag försäljning i över 20 länder.

-Pants to Poverty är ett lysande exempel på fattigdomsbekämpning via handel, jag är jätteglad att vi äntligen kan erbjuda deras fina produkter säger Gabriella Larsson på IM Fair Trade som nu introducerar märket i sina butiker.

Kalsonger finns i flera färger och är gjorda av ekologisk och giftfri bomull. Dessutom erbjuds arbetarna i kalsongfabriken i Indien schyssta löner och fri sjukvård. Man stödjer även ett flertal skolor, barnhem och ålderdomshem i närområdet.

Pants to Povertys kalsonger finns på www.imfairtrade.se och i IM Fair Trades 9 butiker.