Strumpbyxor utan maskor är verklighet!

Brittiska Legwear International har presenterat en ny kollektion strumpbyxor som hindrar att maskor uppstår.

Den nya kollektionen med namnet Couture Fusion kommer “erbjuda skydd mot maskor med en teknik som kombinerar hållbarhet med skirhet”.

– Dom är så starka att du kan klippa mönster i dom utan att det blir maskor, säger Kirsten Taylor, marknadsansvarig på Legwear International. Det är alltför vanligt att man lite försenad rusar till ett möte och får en ful maska. Man står inför valet att ta av sig strumpbyxorna och gå barbent eller helt enkelt dyka upp med en lite skamfilad look.

Tekniken som kallas Fusion är en uppfinning av Invista och bygger vidare på deras framgångsrika fiber Lycra. Fusion fibern är inte bara hållbar utan sägs också vara mjuk och skön samt behålla sin form längre än tidigare fibrer. Sammantaget talar detta för att vi nu kommer få se strumpbyxor som håller mycket längre än tidigare.

Redan under förra året presenterades de första strumpbyxorna stickade enligt Fusion-metoden. Italienska La Perla, spanska Cecilia de Rafael och polska Fiore finns bland leverantörerna.

* Uppdaterat 2012-04-17: Har idag fått ett email från Legwear International som meddelar att namnet på deras Fusion-strumpor bytts till Couture Future.

Legwear International Ltd startades 1997 av Allan Falconer och tillverkar idag strumpor under namnen Couture, Silky, Cindy, Joanna Grey och Penti.