Femtio nyanser av underkläder

Om någon månad kommer bästsäljande boken Fifty shades of Grey ut på svenska med titeln Femtio nyanser av honom. I USA såldes 10 miljoner exemplar av boken på bara 6 veckor och i Storbritannien blev den nyligen den bäst säljande romanen någonsin och slog därmed det tidigare rekordet av Dan Browns Da Vinci-koden.

Boken handlar om den naiva och lite oskuldsfulla Anastasia som faller platt för den snygga och framgångsrike entreprenören Christian Grey. Han tar henne på en resa i erotikens värld som hon aldrig någonsin kunnat ana och hon lär sig om sina egna begär och lustar.

När jag läste de här kände jag att det var dags för något med mycket erotik i. Det är kul , fräschar upp och ruskar om
– Henrik Lindvall, förläggare på Norstedt till SvD

Givetvis har filmrättigheterna redan sålts och tre böcker har kommit ut, alla är planerade för Sverige.

I veckan annonserades också att man sålt rättigheter för att göra underkläder i Fifty-shades-temat. Köpare är företaget HYP som ny planerar nylonstrumpor, höfthållare och strumpbyxor. Att ett företag som tidigare gjort licens-underkläder med Disney, Fragglarna och Totaly Spies nu ska göra något i det S/M-inspirerade temat känns lite långsökt men bakom den korrekta och prydliga fasaden kanske det döljer sig hetare känslor, precis som i boken.