Kvinnor i bara underkläderna stoppas men männen går obemärkta förbi

I Storbritannien stoppas nu en reklamfilm för Renault Clio eftersom den anses objektifiera kvinnor och vara för sexuell.

Screen Shot 2013-07-17 at 16.52.49I reklamfilmen så dansar en grupp kvinnor i bästa Moulin Rouge-stil för en provkörande man som minst av allt är oberörd. Reklamfilmen går ut på att nya Clio är extra fransk och har en “Va Va Woom”-knapp. Med ett tryck på knappen så förflyttas du till det franskaste av Frankrike med baguetteförsäjare, romantiska restauranger och burleskdansöser. Men detta har inte fallit den brittiska annonsmyndigheten (Advertising Standards Authority) på läpparna som nu förbjuder reklamfilmen eftersom den “objektifierar kvinnor” och “är sexuellt provokativ”.

En nästan identisk film med en kvinnlig provkörare och halvnakna män får fortsätta att sändas meddelar Daily Mail. Se båda reklamfilmerna här nedan.