Lila, rött, svart och en nypa porr

Årets upplaga av Europas stora underklädesmässa Salon International de la Lingerie (Mer från SIL 2014) har just avslutats. Hundratals utställare har tagit hand om tusentals besökare.

Paris är som vanligt grått och lite regnigt, men i mässhallarna är det riktigt hett, här behöver inte ens de lättklädda modellerna frysa. Under dagen bjöds det på många visningar, fyra officiella och givetvis i många av de större montrarna. En av arrangörens officiella, Dancing Legs, har vi redan publicerat.

Den höga midjan blir ännu högre

sil-purpleMin snabba bedömning av underklädestrenden är att till hösten är det plommonlila (inte riktigt årets färg-lila men nära), svart och rött som gäller. Den höga midjan på trosorna består och kanske till och med kryper ännu högre upp, i vissa fall nästan upp under bysten. Och våra vardagliga underklädesmärken tar mer och mer inspiration från porr – lack, läder och bondage. De går givetvis inte hela vägen men de plockar in inslag som gör de vardagliga lite mer kittlande.

Eftersom det i första hand är de stora franska, tyska och italienska märkena som är på plats är det mycket spetsar, romantik, elegans och kvinnligt. Ganska långt från det som vi hittar i butikerna hemma i shoppingcentrumet. På väg ut efter många timmar i gångar och montrar slår det mig också att det är mycket bodys, både mer vardagliga och sensuellt eleganta.

Vi har klippt ihop det bästa från årets visningar i en video.