Sex underklädestips

Foto: CC Mislav Marohnić

Hur ska du välja trosor? Det finns många olika modeller. Och vilket material bör du välja, bomull eller lycra?

I bland känns det att valmöjligheterna bara blir fler och mer bisarra med tiden, men låt inte det skrämma dig. Det har visat sig att vanliga bomullstrosor kanske helt enkelt är ditt bästa och sundaste val.

1. Undvik stringtrosor när du tränar

Många använder åtsittande, spandex-blandade byxor varje gång de tränar, vilket innebär att allt du har på dig under syns. Därför kan det vara enkelt att välja stringtrosor, men rent allmänt så menar experterna att man ska undvika stringtrosor så mycket som möjligt- speciellt när man tränar. Stringtrosor sitter ofta åt och har en tendens att glida fram och tillbaka när du tränar. När du tränar är underkläder som transporterar fukt bäst så att du undviker svampinfektioner. Men se till att byta om efter avslutat pass. Bomullstrosor kan förhindra svampinfektioner, men om de är svettiga kan bomullsmaterialet som torkar sakta öka risken för svamp.  Ha ett par extra trosor i gymväskan och byt om innan du går hem.

2. Ännu bättre, försök undvika stringtrosor överhuvudtaget

Försök hålla dig till vanliga underbyxor eller boyshorts till vardags. Detta är anledningen: Stringtrosor kan göra så att bakterier sprids, som i sin tur kan förorsaka urinvägsinfektioner och slidinfektioner. Vanliga bakterier i avföringen kan föras vidare till slidan med en stringtrosa.Men om du verkligen känner att en stringtrosa är det bästa för dig bör du välja en i bomull.

3. Hålla dig till underkläder i bomull

När det kommer till vardagsmaterial så är bomull det allra bästa. De naturliga fibrerna kommer att hålla dig fräsch. Bomull drar bort fukt från huden, vilket motverkar svamputveckling. Så välj trosor i bomull när det är möjligt.

4. Ta det lugnt med kroppsformande plagg

Spanx och andra shapewear har blivit jättepopulära och väldigt mycket bättre än för 10-20 år sedan, men det kan leda till allvarliga hälsoproblem om du använder dem allt för ofta. Om du använder kroppsformande kläder, eller andra som sitter åt, allt för ofta kan det leda till urinvägsinfektioner. Det bästa är istället att använda dem ett par gånger i veckan, och när du gör det se till att ha bomullsunderkläder under.

5. En stil utan sömmar är det skönaste för din hud

Sömlöst är inte bara till för att man inte ska se underkläderna, det är också mjukare för huden. Resårband som sitter åt för hårt kan vara mycket irriterande. Kronisk irritation och gnidande kan förorsaka skavsår som kan bli så djupa att de leder till att huden mörknar eller ärr bildas.

6. Skippa det helt och hållet vid sängdags

När kvällen närmar sig och det är dags att krypa ner under täcket, glöm allt vad underkläder heter. Det bästa sättet att hålla dina kvinnliga delar torra och förhindra svampinfektioner är att sova utan underkläder. I andra fall använd en löst sittande pyjamas som andas och inte sitter åt.

 

Källa: Pressmeddelande från Vogeni