Bikiniutställning i Paris

Har du tänkt semestra i Paris i sommar? Då finns det möjlighet att få lite modekultur i form av en utställning om bikinin.

Badplagget firar i år 70 år. När kriget var över och alla ville fira kom franska designern Louis Réard på det tvådelade badplagget. Namnet togs från Bikini-öarna, som blivit kända efter USAs atombombstester, och han hoppades introduktionen skulle ge samma kraftfulla resultat. Men premiären den 5 juli 1946 blev en flopp – bikinin sågs som vulgär och pressen noterade den knappt.

Utställningen på Joseph Gallery ger besökaren insikt i designen bakom den klassiska modellen, tillgång till reklambilder och tidigare opublicerade fotografier av bikini-kändisar som Marilyn Monroe, Brigitte Bardot och Elizabeth Taylor.

Utställningen är öppen till 30 augusti 2016.