Museum för underkläder

Det finns museum för nästan allt men inget för det vi har allra närmast kroppen – underkläder. Så resonerar Karolina Laskowska som samlat underkläder länge men nu vill dela med sig till resten av världen.

Vi vill ge alla en fantastisk källa och hyllning till den underbara värld av underkläder, säger Karolina Laskowska som grundat The Underpinnings Museum.

Basen till museet är Karolinas stora samling av historiska damunderkläder från europeiska och amerikanska märken. Det äldsta är från slutet av 1800-talet och sträcker sig fram emot 1950-talet.

Kollektionerna kommer vara tillgängliga för alla, överallt genom webbsidan http://underpinningsmuseum.com

– Ett riktigt museum skulle tyvärr bli alldeles för dyrt, kommenterar Karolina. Att göra det online blir både billigare, vi kan lägga mer tid och pengar på detaljer och bilder och vi blir tillgängliga för alla.

Just nu pågår en välfinansierad Kickstarter-kampanj för att få in pengar till detaljerad fotografering av samtliga plagg. Såväl utsida som insida av plaggen ska dokumenteras så att besökarna kan studera dem noggrant.