Ny tidning för vintage-älskare

En ny svensk tidning har sett dagens ljus. Min Boudoir är ett mode- och livsstilsmagasin som med fokus på vintage, retro, pinup och burlesk ska hitta fram till en läsekrets som inte finner något passande i tidningshyllan.

– I huvudsak har jag gjort en tidning som jag själv skulle vilja läsa, en alternativ Cosmopolitan/Vecko Revyn för oss som vill ha tips på hur man bäst imiterar mormors frisyr från 40-talet, vilka strumpor med söm som är bäst och vart man kan hitta de bästa kurserna i swingdanser, säger Tifa Högberg som står bakom magasinet.

I Sverige finns ett stort intresse för rockabilly och burlesk, och utöver det så finns det mängder med vintageälskare, och nu senast börjar intresset för pinup öka. I t.ex USA har pinup utvecklats till en egen subkultur och det var många år sedan lagda lockar och den bästa röda nyansen på läppstift varit så viktigt.

– I många rockabillytidnigar och vanliga biltidningar har tjejer mest kommit i fokus som modeller med sitt namn med på sin höjd. Bara i Sverige finns det mängder med spännande designers, artister och andra intressanta personligheter som jag vill lyfta fram, förklarar Tifa. Jag har känt att det saknas en tidning för tjejer och som fokuserar på Sverige/Norden.

Tidningen kostar 65kr och finns nu ute till försäljning på http://www.minboudoir.se/