Återhållsamt på catwalk’en

Salon international de la Lingerie, underklädesmässan i Paris, inleds med en visning av underkläder. Drygt 140 olika kreationer visades upp inför fullsatta läktare.
Om det som visas upp motsvarar vad tillverkarna verkligen tror på inför hösten, så håller sig samtliga inom samma smala ramar.
Det är återhållsamt, diskret och klassiskt. Långt från förra årets kaskader av starka färger. Kanske är det den hotande lågkonjunkturen som får oss alla att söka trygghet i det kända, i det klassiska?
För att summerar visningen:
Trosor: fortsatt hög midja, svart och vissa stycken i spets.
BH: höga och matchade trosorna dvs svarta och med spets.
Och så massor av strumpor, jag har varit på visningar under många år och för första gången bär säkert 80% av modellerna strumpor.
Det finns givetvis färger men dom är nedtonade, blått, grått, marint och grönblått. Samtliga i dova nyanser. Det är elegant, sofistikerat ock klassiskt? Till och med, annars ganska ekivoka, Leg Avenue är diskreta. Nu ser man mer färger i montrarna men visningens urval får man nog se som en fingervisning inför hösten.

Underkläderna täcker mer av kroppen, höga trosor och mycket bustier-bh. Vissa kallar det retro eller vintage, men man kanske bara ska acceptera att stilen förändras. Stringtrosans död är definitivt överdriven, den finns kvar om än inte så dominerande som för några år sedan.

Nedanför ser du det urval av bilder som vi tycker representerar den kommande hösten. Här finns modeller från Amoena, Aubade, Barbara, Chantal Thomass, Elise Anderegg, Implicite, Rosa Faia, Rosy, Scandale och Sybaris. Alla strumpor kommer från Gerbe.
[nggallery id=1]

Mats Ingelborn för Magazine Lingerelle i Paris