Underkläder i rymden vållar debatt

star-trek-into-darkness-alice-eve-posterI den senaste Star Trek-filmen “Into darkness”, som hade svensk premiär härom dagen, klär Dr Carol Martin av sig i bara behå och trosor i en scen. Scenen har fått hård kritik av fansen som tycker den är sexistisk.

Varför i Guds namn skulle hon klä av sig i den situationen?
frågade man på MTV

Damon Lindelof, som skrivit manus, har nu bett om ursäkt och sagt att han ska vara mer försiktig i framtiden och skrev på Twitter: “Vad jag menar är att jag hör er. Jag tar ansvar och kommer vara mer uppmärksam i framtiden”

Alice Eve, som spelar Dr Carol Martin, ser dock inga stora problem med scenen utan tycker att den är relevant eftersom det finns en sexuell spänning i filmen.

– Jag anser att om man tar bort inslag av sexualitet så tar man också bort inslag av mänsklighet, konstaterar skådespelerskan.