Marys Kinky Knickers drabbas av konkurs

Brittiska butiksgurun Mary Portas gjorde för några år sedan tv-programmet “Bottom line” (sändes på TV8) där hon drev på för att få igång den avsomnade brittiska klädindustrin genom att tillverka trosor, Kinky Knickers.

Företaget bakom satsningen, Headen & Quarmby, har nu försatts i konkurs och 33 anställda har blivit varslade.

Foto CC bizgovuk

– Det är så tråkigt att detta uppstått på grund av att några återförsäljare gått i konkurs under julen och att en stor beställning plötsligt annullerades, kommenterar Mary Portas på Facebook. Men det är så verkligheten ser ut för brittiska tillverkare.

Konkursförvaltaren söker nu en lösning och ser möjligheter att sälja hela eller delar av verksamheten. Företaget H&Q har inte bara tillverkat Marys Kinky Knickers utan också andra underkläder åt stora kedjor som Marks and Spencers och Jown Lewis.

– Vi är hoppfulla, säger konkursförvaltaren Kerry Bailey till Lingerie Insight. Vi tror det finns en framtid för företaget.

Varumärket Kinky Knickers är inte del av konkursen och står nu fria att hitta en ny tillverkare, men det kan bli svårt att fortsätta vara “Made in Brittain” eftersom det var just detta som Mary Portas jobbade hårt för i tv-serien.