Pretty Polly i konkurs

Sophie Ellis-Bextor

Sophie Ellis-Bextor

Strumpbyxmärket Pretty Polly har burits av celebriteter som Rihanna, Beyonce, Katy Perry och Sophie Ellis-Bextor. Pretty Polly har också gjort flera spännande samarbeten med designers som House of Holland och Alice + Olivia.

Trots framgångarna hos världsartisterna så har idag företaget bakom, Courtaulds, begärts i konkurs.

350 av 380 anställda har omedelbart fått lämna sina jobb.

– Det är tragiskt att föreställa sig att kunskapen hos Courtaulds anställda kan gå förlorad, säger ministern Pauline Latham till Derby Telegraph. Flera generationer har jobbat här.

Courtaulds, som grundades 1919, tillverkar även underkläder, sockor, nattkläder och mode samt klassiska brittiska strumpmärket Aristoc. Inga uttalanden har gjorts från företagsledningen men den troliga orsaken är att konkursen av modekedjan BHS, tidigare i år, medfört enorma förluster som nu tvingat tillverkaren att lägga ner.