Penelope Cruz inspireras av 50-talets sexbomber

Penelope Cruz älskar att jobba med sin kollektion L’Agent för Agent Provocateur eftersom de låter henne delta fullt ut i designprocessen.

Penelope och hennes syster Monica började samarbete med brittiska Agent Provocateur för över fyra år sedan då Monica gjorde en reklamfilm för företaget och det klickade mellan dem.

Systrarna Cruz tar fram L’Agent-kollektionerna tillsammans med Agent Provocateurs creative director, Sarah Shotton och till i höst har de inspirerats av bland annat Hollywoods gamla stjärnor.

– Sophia Loren är en ständig källa för inspiration för våra kollektioner. Hon personifierar en kvinnas sexighet och är en verklig ikon, säger Penelope till Elle.com. Som skådespelerska dras jag till berättande med bilder och jag har alltid en scen i tanken när jag designar.

Penelopes stjärnstatus hade säkert kunna ge henne jobb med vilket underklädesmärke som helst men hon attraherades av Agent Provocateur och att de inte var rädda att använda starka färger. Att systrarna sedan kunde jobba intimt med designer och vara fullt delaktiga i designprocessen har gjort att de nu stannat kvar i flera säsonger.

– Jag älskar verkligen de starka färgerna. De är lite mer vågade och jag hoppas att vi kan öppna kvinnors sinnen att bli lite modigare i sina val av underkläder, säger hon.

L’Agent blev en omedelbar succé vid lanseringen och finns idag i hundratals butiker över hela världen samt med egna butiker i London och New York.