Masksäkra strumpbyxor utan sömmar

En kollektion strumpbyxor utan sömmar och stickade med en ny teknik som gör att det inte kan gå maskor.

Traditionellt stickas strumpbyxor med en ring av nålar nerifrån och upp som en tub. Två tuber sys sedan ihop för att få till strumpbyxan. För Couture Ulimates har det tagits fram en helt ny teknik för att sticka strumpbyxorna i ett enda stycke. Maskinen stickar i en lång rad, istället för runt, och varje nål har sitt eget garn. Detta gör att stickmaskorna kan konstrueras på ett helt annat sätt, ett sätt där de låser garnet om en tråd skulle gå av.

Efter över 20 år i strumpbranschen är det Allan Falconer som står bakom utvecklingen. Maskinerna som används har tidigare stickat nätstrumpor men efter utveckling och förfining kan de nu också sticka sömlösa släta strumpbyxor.

En strumpbyxa utan söm och där det inte kan gå maskor har aldrig gjorts tidigare, säger Allan Falconer vd på Legwear International som står bakom Couture.

Nu lanseras kollektionen över hela världen men tillgången är begränsad och finns bara tillgänglig exklusivt hos vissa butiker.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera en världsnyhet, kommenterar Mats Ingelborn, vd för Jelon e-trade AB som idag lanserar Couture Ultimates på e-handeln Calzessa.com i Sverige, Finland och Danmark.

Det är en kollektion om fem olika modeller, både släta och mönstrade i storlekar från Small till X-Large. Alla väl lämpade för höst och vinter i 60 till 100 denier.