Hon poserar för mer mångfald

Modellen och bloggaren Deddeh Howard har satt fingret på ett problem – det är för få färgade modeller i modebilden. Det behövs modeller av alla hudfärger och modevärlden behöver mer mångfald.

För att belysa problemet har hon lagt upp en serie bilder där hon imiterar kända modebilder (bilden ovan från Victorias Secret). Serien kallar hon för Black Mirror med devisen att hon kan göra bilderna lika bra.

– Jag hoppas att projektet kan ge en positiv sida av svarta

“I en tid där svarta alltför ofta är underrepresenterade på viktiga evenemang som till exempel Oscarsgalan eller enbart är rubriker i polisingripanden kände jag att jag ville göra något positivt och inspirerande om min ras”, skriver Deddeh på sin blogg.

Hon skriver också om ett tillfälle när hon var på casting för en modellagentur och dom sa “vi har redan en svart modell”.