Shapewear både modernt och snyggt

Marknaden för underkläder sviktar, framförallt erkänner de exklusivare märkena att man till och med tappar försäljning i underklädesmedvetna Frankrike. Två segment går dock mot strömmen, strumpbyxor och shapewear.
Shapewear har gått från att vara något hemskt man såg sin farmor i till att vara både bekvämt, snyggt och även sensuellt. Kanske har det att göra med den återblickande trend vi nu upplever, kanske beror de på att shapewear utvecklats, tagits på allvar och att vi fått många nya bättre material. Förmodligen beror det på alla dessa.

På Paris-mässan visade i princip alla märken upp shapewear-plagg, allt från trosor med hög midja och formande stycken till korsetter och “hela dräkter”.

– Det här är ju löjligt, utbrister Steve Chernoff på amerikanska Rago. Man kan inte kalla något för shapewear bara för att man sytt in att stycke med oelastiskt material.
Rago har tillverkat shapewear i New York sedan 1945 och Steve vet givetvis vad han talar om. Han tycker att de flesta bara hakar på en modevåg och syr om ett befintligt plagg utan att tänka på helheten.

Trots detta så verkar det fungerar för marknaden med shapewear-plagg bara ökar och de ser ofta riktigt snygga ut. Nedan några av de shapewear-plagg som visades på catwalk’en i Paris:
[nggallery id=2]

Mats Ingelborn för Magazine Lingerelle i Paris