Hanes köper Maidenform

Annons för Maidenforms behå anno 1952

Annons för Maidenforms behå anno 1952

Amerikanska Hanes meddelade igår att man kommit överens om att köpa klassiska underklädesmärket Maidenform för ca 450 miljoner dollar (ca 2.9 miljarder kronor). Detta rapporterades igår av flera medier i USA.

Vi ser fram emot att inkludera Maidenforms märken och kunnande i vår verksamhet,
Richard A. Noll, styrelseordförande Hanes

Hanes räknar med att märkena som ingår i Maidenform ska komplettera de som redan finns inom bolaget.

Maidenforn grundades 1922 och säljer idag underkläder i framförallt USA (90 %). Förutom märket Maidenform ingår: Flexees, Lilyette, Self Expressions och Sweet Nothings. Dessutom licensierar företaget Donna Karan och DKNY.

Köpet har godkänts av båda bolagens styrelser men måste nu accepteras av Maidenform aktieägare. Hanes kontantbud på aktierna är 30 procent över snittkursen den senaste månaden och båda bolagen räknar med att affären är slutförd innan årsskiftet.