Trender för benen 2014-2015

Under de kommande åren kommer dina ben kläs i kreativa geografiska mönster skapade från enkla paletter, jordnära toner och djurmönster eller lite mer erotiskt laddat i cancan-inspirerande starka färger.

Så ser företaget Invista på de kommande åren, 2014-2015, enligt brittiska Knitting Industry. Invista tillverkar fibrer åt strumpindustrin, mest känd för allmänheten är deras fiber Lycra.

– Jag är väldigt stolt över våra sju nyckeltrender för 2014-2015. Dessa stilar kommer bli lika populära på gatan som på catwalken, säger Claire O’Neil, marknadschef på Invista. Och med Lycra-fibrer så kommer de att sitta snyggt och vara bekväma.

Några av trenderna för de kommande åren är:

Beauty Lab

Djärva experiment för att skapa konturer och siluetter och använder en minimal palett för att förstärka effekterna. Det är lite matematiska former kombinerat med robotdesign. Streckade linjer, rutmönster och accentuerade kroppsdelar är en del av trenden.

Raw and Wild

Den här trenden använder naturen organiska ytor och djurmönster som inspiration för mönstren. Färgskalan är jord- och naturnära. Vi kommer se ben som täcks av mönster som rustikt läder och tweed.

Cabaret

Cancan-looken består av pulserande färger som låter benen stå i fokus och paradera på scen. Här finns flörtiga detaljer och läppstift-rött blandas med syndigt svart för passionerade och förföriska mönster.

Athletic Chic

Benmode för de i snabb rörelse, atletiskt och chict. Här kombineras de tekniska kvalitéerna i Lycra-fibern med mode och spännande snitt. Mjuka linjer och starka färger.