Figursmickrande badmode för den mogna kvinnan

Inför sommaren presenterar Wenz nya baddräkter och bikinis riktade till den mogna kvinnan i femtioårsåldern. De finns i storlekar upp till 54 och med E-kupa i vissa modeller. Plaggen är bekväma med breda och reglerbara axelband och vaddering som ger stöd och lyft åt bysten. Trosorna är lite högre i modellen och har ett formande foder som håller in mage och höfter.

– När man blir lite äldre tycker många att det känns extra viktigt att hitta en badmodell där skärningen och passformen är smickrande för figuren, säger Carina Bergudden, ansvarig för Wenz i Norden. Mönster och färger som drar blickarna till det du vill lyfta fram och bort från det du eventuellt vill dölja.

I sommarens sortimentet finns bikinis, draperade baddräkter eller tvådelade baddräkter med bikinitrosa och linne.

– Ett tips är att köpa en baddräkt eller bikini som lägger fokus på det man vill framhäva, fortsätter Carina Bergudden. Man kan till exempel välja en tvådelad baddräktsmodell där överdelen är mönstrad i starka färger medan underdelen är enkelt svart. Eller en baddräkt som är draperad över magen alternativt har ett figursmickrande mönster.

Färgerna är klara i år, med mycket cerise och turkos. Grafiska mönster, prickigt och djurmönstrat är stort.