Protest för spetsunderkläder i Kazakstan

Flera kvinnor har protesterat i Kazakstan mot ett kommande förbud mot spetsunderkläder.

– Jag tog ut mina sista par spetstrosor, berättar en kvinna som protesterat på gatan viftandes sina trosor enligt Telegraph.  Hon och tre andra kvinnor fick böter på 650 kronor för störande av ordningen.

Foto av The Lingerie Addict (cc) Flickr

Foto av The Lingerie Addict (cc) Flickr

Det är tullunionen där bland annat Ryssland, Kazakstan och Vitryssland ingår som från juli 2014 kommer förbjuda försäljning av spetsunderkläder. Som i många byråkratiska fall handlar det om att “skydda konsumenterna”. Förbudet avser spetstyger som inte klarar av att absorbera minst 6 procent fukt.

Den inhemska marknaden inom tullunionen består till stor del av billiga material och lokala experter hävdar att så mycket som 90 procent av alla spetsunderkläder kommer behöva kasseras.