Swegmarks öppnar e-handel

Efter 75 år på marknaden har Swegmark of Sweden nu öppnat en egen butik på nätet.

swegmarks-ehandel– Det här blir ett viktigt extra skyltfönster för oss, säger Mats Rengensjö, vd för Swegmark. Ett skyltfönster där vi också kan ha en dialog med våra kunder för att bli ännu bättre. Nätbutiken ska också bli ett hjälpmedel för våra återförsäljare.

I början finns inte alla produkter i webbshopen men de viktigaste finns där, totalt cirka 25 basartiklar.

– Det är inte för att vi är rädda att konkurrera ut våra återförsäljare, svarar Rengensjö när Lingerelle ställer frågan om varför utbudet är begränsat. Det är snarare att vi har begränsad lagerhållning av vissa delar av sortimentet och e-handeln kräver snabba leveranser.

Med egen webbshop hoppas vi att Swegmarks varumärke ska bli mer synligt
– Mats Rengensjö, vd

Vid varje produkt finns ett storleksverktyg som ska hjälpa kunden att hitta rätt storlek på sin behå. Bilderna har gjorts extra tydliga och stor möda har lagts ned på texterna för att hjälpa kunderna att hitta rätt.  De håller också på att utveckla en teknisk lösning som innebär att konsumenten kan finna närmsta fysiska återförsäljare till just den produkt man är intresserad av. Kunden kan enkelt välja att köpa sina behåar över nätet eller gå till en butik där det går att prova och ta hjälp av kunnig personal på plats.