Wacoal – Årets designer

I år utsågs underklädesmärket Wacoal till “Designer of the year” på branschmässan Salon International de la Lingerie.

Wacoal grundades redan 1949 i Japan av Koichi Tsukamoto och har idag blivit ett märke som är känt över hela världen för sin kvalitet, sin komfort och stiliga kollektioner. Märket byggdes upp under ganska tuffa i efterkrigstidens Japan men de hade en plan för erövring av världen och sakta med säkert växte märket till nya marknader utanför Asien.

– Det här är ett erkännande av att vi verkligen är ett globalt märke idag, säger Geoff Embley VD för Wacoal Europa.

In en intervju med Eurovet får Laura Simon, marknadschef för Wacoal, frågan: Beskriv Wacoal-kvinnan?

– Hon är mycket estetiskt medveten. Hon gillar att omge sig med vackra ting och människor som delar hennes perspektiv på livet. Hon förstår kraften i underkläder och uppskattar hantverket som krävs. Vi ser henne som en kvinna med tydlig stil och det genomsyrar hela hennes liv; kultur, design och mode.