Strumpbyxor i öppna skor?

Balenciaga 2017

Balenciaga 2017

Är det verkligen okej att ha strumpbyxor i skor med öppen tå?

Det här är kanske det som vållat mest diskussion efter visningarna av vårens mode. I Paris visade Balenciaga upp sandaler med täckande strumpor i glada färger. Och franska Celine vågade sig på att visa skor där modellen bar tunna svarta strumpbyxor – något som anses vara en riktigt stilbrott.

Förra året fördömde Vogues moderedaktör Alessandra Codinha hudfärgade strumpbyxor i skor med öppen tå – “Det ser bara ut som att du inte äger några bättre skor”. Att nu se flera märken medvetet bryta mot traditioner är spännande.

Kan det här vara en kommande trend eller är det bara ett sätt för modehusen att skapa publicitet och uppmärksamhet? Vad tror du?

Celine Våren 1017

Celine Våren 1017