2018 – jubileumsåret

SAMSUNG CSC

I år är det ovanligt många underklädesmärken som jubilerar på mässan Salon International de la Lingerie.

Äldst är Simone Pérèle som firar 70 år. Den 7 april 1948 startade en ung parisisk korsettmakare vid namn Simone Pérèle. Hon arbetade tidigt med konstfibrer med stretch för att göra bekväma och bra underkläder som kunde bäras hela dagen, men aldrig utan glamour och sensualitet. “För att kunna visa en kvinnas skönhet måste vi först befria hennes kropp”, lär ha varit hennes motto. Idag är Simone Pérèle ett stort och internationellt företag med 1 600 anställda i 14 länder och över 3,5 miljoner plagg sydda varje år.

Tio år senare, 1958, föddes Aubade i Paris. Familjen Pasquier ville förändra underkläder från något som bara var funktionellt till något färgstarkt och glatt som följde säsongerna. Nu har de kombinerat kunskap, komfort, mode och sensualitet i 60 år.

1968, mitt under den sexuella frigörelsen, insåg chefen för en underklädesfabrik i Marseilles att det var konstigt att det bara utvecklades ny underkläder för kvinnor. Varför inte för män? Sedan dess har märket HOM varit synonymt med välskräddade och innovativa underkläder för mån. 1997 presenterade de HO1, plagget som kom att kallas världens bekvämaste boxershorts. I år fyller HOM 50 år.

Italienska Oroblù har i 30 år producerat strumpor och strumpbyxor med elegans, kvalitet och innovativa tekniker. De jobbar kontinuerligt med att kombinera mode med andra områden, som till exempel kultur och konst.

Dessutom jubilerar följande företag:

  • Zetex, 60 år
  • Huit, 50 år
  • Luna di Giorno, 50 år
  • Omero, 30 år
  • Jolidon, 25 år
  • Magic Bodyfashion, 25 år
  • Sans Complexe, 20 år
  • Occidente, 10 år